Home News Taktika za jesenski dio šaranolova!

Taktika za jesenski dio šaranolova!

Kao što velika većina zna, s početkom jeseni dolazi i hladnije vrijeme, a kada mislimo na to, osvrćemo se na učestale kiše, porast vodostaja i naravno promjenu temperature vode.

Promjena temperature vode puno utječe na samo ponašanje riba pa tako i šarana, jer ipak neke značajke su vrlo bitne, i teško ih je ne primjetiti. Šaran recimo kada je nekakva promjena, zna se često dogoditi da ne uzima mamac i da je teško nekad uloviti ribu tamo gdje je ima u izobilju, vrlo bitan faktor prilikom ribolova je praćenje visine tlaka, dali je niži ili viši, i taj dio jako utječe na ishranu ribe te, naravno i ostale promjene.

 

Da se vratimo na taktiku koju primjenjujemo u jesenskom dijelu ribolova a, ona se bazira na pojačanom plasiranju hrane na zadano mjesto, jer šaran povećava svoj obujam hranjenja i pripreme za zimu, kada i nije baš aktivan, zbog niskih temperatura vode i još nekih faktora. Najbolje bi bilo kombinirati partikl (kukuruz šećerac, konoplja, repica i drugo zrnje, s mamcima HNV (HIGH natual Value), mamci visoke proteinske vrijednosti, zbog razloga da riba iz njih izvuče najbolju korist prilikom probave mamca te bude spremna dočekati zimu kada je stanje mirovanja.

U jesen se jako često zna dogoditi da lovite jako dobro, jer zimski period ne dolazi baš tako brzo, tako da recimo cijeli 9. i 10. mjesec pa i 11.mjesec zna biti izuzetno topao i riba je još uvijek vrlo aktivna. U naš partikl nemojte se ustručavati dodati tekuće dodatke kao što su CSL ili recimo nekakav amino, uvelike si budete olakšali da riba brže detektira vaše hranjeno mjesto.

Svoju hranu bazirajte kako je gore navedeno u kombinaciji sa mamcima kako smo naveli i rezultat neće sigurno izostati.